Živijo,
Coach Ciuha tukaj!
Ker skrbim za tvoje zdrave navade, sem ti pripravil hiter in okusen recept za pripravo preprostega zajtrka.
Če imaš v hladilniku jajca, avokado, sir in zelenjavo, si lahko pripraviš hranilen obrok že v manj kot 10 minutah.
Vem, vem, večina izmed nas zna pripraviti wrap, ampak v tem receptu ti razkrijem postopek priprave in zanimive skrivnosti, ki ti bodo pomagale pripraviti takšno tortiljo, da si jo boš želel/a objaviti na TikTok ali Instagram!
SESTAVINE ZA 4/4 NADEV:
1/4: Umešana jajca
Za to različico za zajtrk sem umešal dve jajci z nekaj masla in soli ter ju prenesel v tortiljo naravnost iz ponve.
2/4: Pretlačen avokado
Moja najljubša stvar, ki jo dodam jajcem, je avokado. Priporočam, da jih pred dodajanjem tortilji pretlačiš, da ostanejo na tortilji.
3/4: Salsa
To je to kar naredi “omako” za tortiljo, vendar bodi previden/previdna, da je ne uporabiš preveč, saj se lahko precej zmoči. Priporočam ti salso s koščki.
4/4: Sir
To je morda najpomembnejši del ovoja. V notranjosti se čudovito stopi, deli, ki se med pečenjem izcedijo, pa porjavijo in postanejo hrustljavi. Jaz jih pojem jih kar iz ponve!
KAKO NAREDITI »WRAP«
- Začni z veliko tortiljo za burrito in naredi zarezo od enega roba do sredine tortilje. Nato v to spodnjo desno četrtino položi prvi nadev.
- Naslednjima dvema četrtinama dodaj nekaj kremastega ali pikantnega, da tako začiniš beljakovine dodane v prvi četrtini.
- Zaključi s sirom. To je “lepilo”, ki drži wrap skupaj, zato se mi zdi ključnega pomena, da ga vključimo v tortiljo za zajtrk.
- Prvo četrtino prepogni čez drugo.
- Drugo četrtino prepogni čez tretjo četrtino.
- Zaključi z zlaganjem zadnje četrtine, tako da dobiš trikotnik. Enostavno!
PRIPRAVI WRAP NA PONVI!
- Čeprav obstaja veliko različic »tortilja trenda«, ki se postreže pri sobni temperaturi brez pečenja tortilje, mi je všeč ta zadnji korak – priprava na ponvi. Ponev, ki si jo uporabil/a za vmešana jajca, lahko ponovno uporabiš ali pa jo poskusiš speči na ponvi za žar, da dobiš tiste čudovite sledi žara.
- Po 2-3 minutah wrap obrni, da se ne zažge.
NASVETI, KI TI BODO PRIŠLI PRAV PRI ZLAGANJU!
- Uporabi tortiljo v velikosti burita. Res je težko zložiti wrap, če delaš z manjšo tortiljo. Večja kot je tortilja, lažje je zlaganje.
- Nadevi naj bodo lahki, ne da bi jih preveč napolnil/a. Naj bodo četrtine preproste, z enostavnimi sestavinami.
- Ne preskoči sira. Sir resnično pomaga pri povezovanju zavitka tortilje za zajtrk in ustvari čudovito hrustljavo teksturo na zunanji strani.
- Tortiljo predhodno segrej, da bo bolj prožna. Nekatere tortilje se lahko s to tehniko zlaganja zlomijo, zato se prepričaj, da je sprva dovolj prožna ali jo segrej v mikrovalovni pečici za 10 sekund, da ti bo lažje.
POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA
Ali jih lahko naredim vnaprej?
Ja! To je odlična ideja za pripravo zajtrka vnaprej – za tista naporna jutra! Tortilje lahko prepogneš in jih nato tesno zaviješ s plastično folijo in shraniš v hladilnik, dokler jih ne spečeš. Tako se bodo dobro obdržale nekaj dni, potem pa potrebuješ le nekaj minut, da jih spečeš na ponvi ali žar plošči.
Ali jih lahko pogrejem?
Če ti ostanejo ostanki, jih zavij v folijo in jih hrani v hladilniku do dva dni. Nato jih lahko ponovno segreješ v pečici ali pa pripraviš v nekaj minutah v ponvi, dokler se sir ne stopi.
Katere druge nadeve lahko uporabim?
Meni so všeč te zložene tortilje, ker lahko enostavno zmešam nadeve, da porabim vse sestavine, ki jih imam v hladilniku. Pripravil sem jih za zajtrk, so pa super tudi za odlična kosila. Uporabiš lahko naribanega piščanca, različne sire, guacamole, koruzno salso, kuhano zelenjavo….karkoli ti srce poželi! Videl sem celo nekaj sladic s čokoladnimi koščki, banano in arašidovim maslom! Njam!
Arašidovo maslo pa prejmeš BREZPLAČNO pri vsakem nakupu nad 50 EUR.
Dober tek ti želim,
Coach Ciuha