Živijo,
Coach Ciuha tukaj! Nov teden, nova ideja za recept, ki ga pripraviš v 20 minutah!
Si morda tista srečnica oziroma srečnež, ki že uživa na počitnicah oziroma na dopustu, in iščeš idejo za hitro, okusno in hranilno kosilo?
Ali pa imaš še toliko opravkov, da ti zmanjkuje časa za kuhanje, veš pa, da imaš nekje v predalu še nekaj riža in v hladilniku še nekaj tofuja?
V vsakem primeru, ti bo ta recept zagotovo všeč!
Je enostaven, vsebuje malo sestavin in sledi načelom prehranjevanja The boxer diet!
Riževa skleda s tofujem
Sestavine:
- ¾ skodelice riža
- 250 g tofuja (uporabi ekstra čvrst tofu, ki ga stisneš in zdrobiš na večje kose)
- 1 1/2 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- Rdeča paprika (narezana na kocke)
- Mlada špinača (sesekljana)
- Začimba za fajite ali tacose
Navodila za pripravo:
- Riž skuhaj po navodilih z embalaže.
- V ponvi na zmernem ognju segrej dve tretjini olja.
- Dodaj nadrobljen tofu in počakaj osem do deset minut oz. pusti na ognju dokler tofu ne porjavi. Vse skupaj preloži na krožnik in odstavi.
- V ponev dodaj še preostalo količino olja in popraži rdečo papriko – cca. tri do pet minut ali dokler se ta ne zmehča.
- Dodaj špinačo in mešaj, dokler ne oveni. Dodaj popečen tofu nazaj v ponev.
- V ponev dodaj še začimbe za fajitas ali za tacose in dobro premešaj.
Dober tek!
Coach Ciuha