Živijo,
Coach Ciuha tukaj.
Ali kdaj dobiš močno željo po rezini torte? Vsi smo tu in tam navdušeni nad sladkim. Namesto da bi se boril/a proti želji, se prepusti skušnjavam s to bolj zdravo različico tega visoko beljakovinskega recepta za cake pop.
Prepričan sem, da ti bo ta recept za cake popse z nizko vsebnostjo sladkorja in brez peke, všeč! Uživanje v teh grižljajih torte na palčki še nikoli ni bilo tako dobro!
Ko sem razvijal ta recept, sem želel pripraviti hitro in enostavno sladico, ki bi zadovoljila mojo sladkosnedost, ne da bi zvišala raven sladkorja v krvi. In našel sem popolno kombinacijo z naravnim arašidovim maslom brez sladkorja in mojo najljubšo mešanico čokoladnih beljakovin. S samo nekaj drugimi sestavinami lahko pripravite ta preprost recept za cake pop beljakovine v prahu v manj kot eni uri.
Sestavine za visoko beljakovinske Cake Pops
Ta recept s štirimi sestavinami ne bi mogel biti lažji! Verjetno imaš vse v svoji shrambi.
- Naravno arašidovo maslo: v tem receptu uporabljam naravno arašidovo maslo, saj na splošno vsebuje samo dve sestavini – arašide in sol. Nekatera arašidovega masla vsebujejo dodatne sladkorje, zato ne pozabi prebrati etikete in se odloči za takega z malo ali brez dodanega sladkorja, kadar je to mogoče.
*arašidovo maslo prejmeš BREZPLAČNO pri vsakem nakupu nad 50 EUR
- Čokoladni beljakovinski prah: Beljakovinski prah ni samo za smutije. Čokoladne beljakovine v prahu so zelo priročne za ta recept za ustvarjanje popolnega čokoladnega okusa in dodanih beljakovin.
- Ovseni kosmiči: daje kroglicam za torto nekaj dodane teksture, dodanih beljakovin in vlaknin.
- Temna čokolada: Brez namakanja v čokoladi ni torte! Tukaj je prednostna čokolada z nizko vsebnostjo sladkorja, ki se topi, vendar lahko uporabiš le tisto, kar imaš pri roki.
Kako narediti visoko beljakovinske Cake Pops
Arašidovo maslo stopimo, potrebujemo približno 45 sekund ali dokler ga ni enostavno mešati.
Dodaj ovsene kosmiče in beljakovine v prahu, dokler se dobro ne premešajo. Pusti, da se testo ohladi v hladilniku, približno 1 uro, dokler se ne strdi.
Nato testo razdeli na 6 enakih delov in jih razvaljaj v kroglice. Vstavi slamico v dno vsakega kolačka.
Čokolado raztopi v mikrovalovni pečici ali nad vročo paro in nato vsako kroglico pomoči v stopljeno čokolado, da se popolnoma prekrije. Prelij s posipom in pusti, da se za nekaj minut strdi v hladilniku, nato pa samo še uživaj!
POGOSTA VPRAŠANJA:
Ali lahko uporabim drugo maslo iz oreščkov?
Drugo maslo iz oreščkov, kot sta indijski orešček ali mandljevo maslo, bi se dobro obneslo kot nadomestek za arašidovo maslo. Pazi le, da poiščeš takšnega, ki vsebuje malo ali nič dodanega sladkorja. Pri dodajanju preostalih sestavin pazi na konsistenco testa. Če je preveč ohlapno, dodaj malo več beljakovin v prahu ali valjanega ovsa. Če se ti zdi, da je testo pretrdo, lahko dodaš malo mleka ali vode, da ga razredčiš.
Ali lahko uporabim drugo aromo beljakovinskega prahu?
Seveda! Tukaj bi deloval kateri koli okus beljakovin v prahu. Raje uporabljam čokoladne beljakovine v prahu, saj sem ugotovil, da so mi v kombinaciji z arašidovim maslom najbolj približali okus testu za torte, vendar lahko po želji uporabiš tudi npr. vanilijeve beljakovine v prahu. Če se odločiš za uporabo beljakovinskega prahu brez okusa, poskusit dodati 1/4 čajne žličke kakava v prahu ali cimeta, da izboljšaš okus.
Ali moram pomočiti cake popse v čokolado?
To ni cake pop če ni potopljen v slastno čokoladno lupino! Če pa želiš omejiti sladkor, so ti še vedno prijetnega okusa tudi brez čokolade.
Uživaj v pripravi teh visoko beljakovinskih cakepopsov za vsako priložnost.
Pa dober tek,
Coach Ciuha