Živijo,
Coach Ciuha tukaj.
Danes sem ti ponovno pripravil recept za sladico!
Ta recept za beljakovinske skodelice iz arašidovega masla je visoko beljakovinska različica klasične poslastice, ki jo imajo vsi radi. So domače, enostavne za pripravo, tako kremaste in okusne. Za pripravo pa potrebuješ samo 4 sestavine.
Uživam v pripravi sladic in ta recept za sladico iz beljakovinskega arašidovega masla je eden mojih najljubših! Enostavno jih je narediti in otroci jih zelo radi izdelujejo sami. Razmišljam, da bi kmalu preizkusil dodati še jagodni žele.. Kaj praviš, bi šlo skupaj?
SO SKODELICE ARAŠIDOVEGA MASLA ZDRAVE?
Ta kremasta sladica z visoko vsebnostjo beljakovin je odlična poslastica, ki si jo lahko privoščiš brez slabe vesti.
Izdelava lastnih skodelic arašidovega masla bo zagotovo bolj zdrava kot različica sladkarij, kupljenih v trgovini, kot je znamka Reese. Morda obstaja nekaj bolj zdravih različic, kupljenih v trgovini, narejenih s temno čokolado in brez dodanega sladkorja za arašidovim maslom. Če si sami pripravimo doma, lahko uporabimo bolj zdrave sestavine in dodamo malo sirotkinih beljakovin za dodatno povečanje beljakovin.
Sestavine
- 1/3 skodelice gladkega arašidovega masla
- 1 merica sirotkinih beljakovin z okusom vanilije
- 1 ½ skodelice koščkov temne čokolade
- 1 žlica kokosovega olja
Navodila
- V vdolbinice pekača za mafine položi 6 papirnatih podlog in jih postavi na stran.
- V majhni skledi zmešaj beljakovine v prahu in arašidovo maslo – do gladkega.
- Čokoladne koščke in kokosovo olje daj v skledo; segrej v mikrovalovni pečici v 30-sekundnih intervalih, dokler se popolnoma ne stopi.
- Na dno vsake podloge daj približno 1 žlico stopljene čokolade. Pekač za mafine postavi v zamrzovalnik za 10 minut oziroma dokler se čokolada ne strdi.
- Na čokoladno plast položi 2 čajni žlički mešanice arašidovega masla.
- Dodaj dodatno žlico čokolade na vrh mešanice arašidovega masla. Ohladi do trdnega.
- Do serviranja hrani v hladilniku.
Pa dober tek,
Coach Ciuha