Pica vedno paše, kajne? Gre za univerzalno jed, ki jo v takšni ali drugačni obliki poznajo povsod po svetu. Je ena najpogostejših različic hitre hrane in tako nikoli ni bila obravnavana kot »zdrava prehrana«. Škoda ne? Kaj pa, če vam povem, da je lahko pica dobra in zdrava? Predstavljam vam gurmansko različico pizze The Boxer Diet, Beri naprej! 😉
SESTAVINE:
170 g piščančji prsi (brez kože in kosti) 🐤
¼ žličke soli 🧂
2 ščepca popra
1 žlica dimljene paprike v prahu
1 žlica olivnega olja
1 žlička česna v prahu
1/2 limone
Peki papir
Polnozrnata tortilja 🌮
2-3 žlice pesta (recept najdete tukaj ali ga kupite v trgovini)
¼ skodelice brokolija 🥦
¼ skodelice posušenega paradižnika 🍅
½ skodelice narezanih špargljev
½ skodelice čedar sira 🧀
*skodelica je velika cca 250 ml
PRIPRAVA:
-
Piščančje prsi začinimo s soljo,poprom, dimljeno papriko, česnom, olivnim oljem in sokom limone in jih na hitro spečemo v ponvi in postavimo na stran. Zelenjavo pokuhamo v slanem kropu.
-
Pečico segrejemo na 200 °C.
-
Na pekač postavimo peki papri in nanj postavimo tortiljo.
-
Po tortilji enakomerno namažemo pesto (če želimo hrustljav rob, pesta ne namažemo do roba).
- Potresemi sir po tortiliji
-
Vse ostale sestavine zmešamo v posodi in nato enakomerno porazdelimo po tortilji in postavimo v pečico
-
Pečemo dokler se sir ne stopi in rahlo zapeče (približno 10 minut).
DODATNE MOŽNOSTI:
Pesto lahko zamenjate z domačim humusom, domačo paradižnikovo omako (recept najdeš na našemu blogu tukaj) …
Če le lahko, uporabljajte svežo zelenjavo.
Za večjo raznolikost lahko sir zamenjamo za mozzarelo, feta sir, …