Oreo beljakovinski krofi 🍩

Zdravi recepti

OREO BELJAKOVINSKI KROFI

Teden okoli pusta je zaznamovan s krofi. Najdemo jih na vsakem koraku, vsi so videti zelo okusni, toda na žalost (predvsem v velikih količinah) niso preveč zdravi.

Ampak za vas imam rešitev! Predstavljam vam bolj zdravo, beljakovinsko različico krofov! In še več! Združil sem ga z Oreo piškoti in tako lahko zadovoljite svoje hrepenenje po krofih in Oreo piškotih kar naenkrat!

Ti Oreo proteinski krofi združujejo najboljše iz obeh svetov. Že krof sam spominja na čokoladni del piškota, njegov preliv pa je na las podoben tistemu “najboljšemu” delu Orea: kremnemu nadevu! Krofi niso samo okusni, ampak so tudi polni beljakovin in vsebujejo malo sladkorja in ogljikovih hidratov. Za dodatek, pa lahko recept naredite tudi brez glutena!

 

Čas priprave: 10 minut | Čas kuhanja: 15 minut | Količina: 6 krofov | Kalorije: 145 kcal

SESTAVINE:

KROFI:

50 g (1 merica) beljakovin v prahu z okusom čokolade

3 jedilne žlice kokosove moke*

3 jedilne žlice temnega kakava v prahu

3 jedilne žlice sladila brez kalorij*

3/4 čajne žličke pecilnega praška

1/4 skodelice beljaka (oziroma beljak 2 velikih jajc)*

2 jedili žlici navadnega grškega jogurta/skyra

1 jedilna žlica nesladkanega mandljevega mleka (ali kateregakoli mleka)

2 jedilni žlici kokosovega olja (stopljenega kokosovega masla)

 

KREMI PRELIV:

85 g kremnega sira brez maščobe

3 žlice nemastnega navadnega grškega jogurta

1/4 skodelice sladila brez kalorij v prahu

1/8 čajne žličke vaniljevega ekstrakta

 * velikost skodelice 250 ml 

DEKORACIJA:

9 zdrobljenih mini Oreo piškotov ali katerih koli drugih piškotov

NAVODILA:

  1. Pečico segrejte na 175 stopinj C.

  2. V srednje veliki posodi zmešajte vse suhe sestavine.

  3. Postopno dodajajte mokre sestavine in dobro premešajte. Testo mora biti precej gosto, a mazljivo.

  4. S pršilom za kuhanje premažite vdolbinice v pekaču za krofe ali pa uporabite silikonske modelčke.

  5. Testo v modelčke/pekač nalagajte z žlico ali pa si pomagajte z vrečko, ki ji odrežite enega od robov.

  6. Krofe pečemo 15-20 minut oziroma dokler niso čvrsti na otip.

  7. Medtem ko se krofi hladijo, v ločeni posodi zmešajte sestavine za preliv. Masa mora biti gosta in gladka.

  8. Krofe premažemo s prelivom in potresemo z zdrobljenimi piškoti.

  9. Uživajte!

 

Nadomestila, če katere od zgornjih sestavin nimate oz. je ne marate:

*Kokosova moka: navada večnamenska moka, moka brez glutena, ovsena moka … (količino podvojimo)

*Sladilo: stevia ali podvojena količina eritritola, kokosovega sladkorja, navadnega belega ali rjavega sladkorja (v tem primeru bo energijska vrednost nekoliko višja)

*Jajca: 2 žlici mletih lanenih semen namočenih v ¼ skodelice tople vode

Oznake:

Zdravi recepti

Nedavne objave

GG Newsletter

Rezerviraj posvet

Začni z s treningi zdaj.