Živijo,
Coach Ciuha tukaj.
Si tudi ti kdaj zaželiš brezglutenske sladice? Najverjetneje poznaš sladki krompir – odlično sestavino za tovrstne recepte. Pa veš kako ga uporabiti?
Sladki krompir je okusna vitaminska bomba, ki poskrbi tudi za odlično teksturo kruha ali testa za mafine, uporabiš ga lahko tudi v različnih pirejih in juhah, lahko pa ga vključiš v ta recept za pripravo beljakovinskih ploščic.
Spodaj si poglej kako ga lahko pripraviš. 👇
SESTAVINE
1 velik kuhan sladki krompir
½ skodelice (125 ml) beljakovin v prahu iz graha, riža, ovesa in konoplinega izolata
1 žlica (15 ml) datljevega sirupa (ali agavinega sirupa ali medu)
1 žlica (15 ml) kokosove moke
1 žlica (15 ml) lanenih semen
2 žlici (30 ml) mleka ali kokosovega mleka
½ ploščice 90% temne čokolade
Velikost serviranja: 4 ploščice
Čas priprave: 75 minut (15 minut priprave + 60 minut zamrzovanja)
Navodila za pripravo recepta:
1. V skledi zmešaj vse sestavine (razen čokolade). Mešanico oblikuj v štiri male pravokotnike.
2. Čokolado stopiš nad loncem z vrelo vodo (npr. v stekleni posodi) ali v majhni nekovinski posodi (pri šibki jakosti v mikrovalovni pečici).
3. Nato ploščice potopiš v čokolado, dokler niso popolnoma prevlečene.
4. Sedaj jih le še položiš na obložen pladenj s pergamentnim papirjem ali v veliko plastično ali stekleno posodo, primerno za zamrzovanje in jih postaviš za eno uro v zamrzovalnik ali čez noč v hladilnik in voilá!
Dober tek,
Coach Ciuha