Živijo,
Coach Ciuha tukaj.
Božični in novoletni prazniki se hitro bližajo! To je čas, ko se ustavimo in si vzamemo čas, ki ga preživimo z družino, prijatelji ali pa s seboj. To je čas za ustvarjanje – okraševanje božične smrečice, obešanje lučk ali pa ustvarjanje v kuhinji!
Danes s teboj delim recept za pripravo bananinega kruha. To pravzaprav ni navaden kruh, ampak omamno diši po cimetu, datljih – popolna božična fit sladica.
Poglej spodaj kaj vse potrebuješ in kako se ta božična sladica pripravi!
SESTAVINE
- 8 majhnih zrelih banan
- 2 skodelici datljev brez koščic
- 1 skodelica beljakov
- 1 skodelica orehovih jedrc
- 2 skodelici ovsene moke
- ½ skodelice javorjevega sirupa
- kokosovo maslo
- 1 žlička cimeta
- + pripravimo še zmes s koščki orehov, cimetom, nasekljanih dateljev, katero bomo potresli po vrhu
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
- Olupljene banane, datlje in jajčne beljake daj v blender ali kuhinjski robot in mešaj do gladkega.
- Vsebino mešalnika ali kuhinjskega robota prenesi v veliko posodo za mešanje. Dodaj preostale sestavine v posodo za mešanje in mešaj, dokler se masa dobro ne poveže.
- Podolgovat in globok pekač namasti s kokosovim oljem ali pršilom za pečenje in vlij testo v posodo, tako da ga enakomerno razporediš s hrbtno stranjo žlice.
- “Štruco” po vrhu potresemo s cimetom, koščki orehov in datlji (narezanimi na majhne koščke).
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 55–60 minut. Pusti, da se ohladi 10–15 minut, preden ga postrežeš.
In hitro dobiš okusno sladico, ki jo lahko postrežeš na božični večer ali pa naslednje jutro za zajtrk. Če si velik čokoholik lahko dodaš še koščke čokolade. Kombinacij je nešteto.
Dober tek,
Coach Ciuha