Živijo,
Coach Ciuha tukaj.
Ta okusen recept za beljakovinski cheesecake ni le kremast in slasten, ampak ima še vsak kos visoko vsebnost beljakovin! Navdušen/a boš nad tem klasičnim okusom cheesecake-a, ki je tudi brez glutena. Govorim o popolnem receptu za cheesecake, ki si ga lahko privošči vsak!
Nič ni boljšega od prvega grižljaja cheesecake. Zaradi te kremaste teksture v kombinaciji s popolnim slojem skorje iz mandljeve moke boš razmišljal/a o tem, da bi se vrnil/a še po drugo rundo. Včasih me je od priprave receptov za cheesecake odvračala odvečna maščoba in veliko kalorij – toda s tem receptom za beljakovinski cheesecake me to ne skrbi več, in tudi tebe ne bi smelo. Všeč mi je, da se lahko pri dodajanju dodatkov malo poigram in enkrat dodam sveže sadje, drugič čokoladne koščke ali pa po vrhu pokapam arašidovo maslo, sirup itd.
S kodo GOLDEN5 lahko naročiš artikle na www.gymbeam.si in prejmeš 5 % popust.
Vsak nakup šteje, ob dobri hrani pa lahko pomagaš klubu in sponzoriranju tekmovalne ekipe.
Sestavine za beljakovinski cheesecake:
- 400 g skute (polnomastna ali nemastna skuto) – sam raje uporabljam skuto z visoko vsebnostjo maščob za najbolj kremasto teksturo in ne priporočam skute brez maščobe.
- 200 g kremnega sira – za ta recept za cheesecake uporabljam polnomasten kremni sir.
- 4 merice beljakovin v prahu – v zmes za cheesecake dodaj svojo najljubšo vrsto, jaz sem uporabil sirotkine beljakovine v prahu brez okusa.
- sladilo
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- 5 jajc
Sestavine za pripravo mandljeve skorje:
- mandljeva moka – 1 ¼ skodelice
- beljakovine v prahu – 2 merici
- sladilo – 2 žlici
- soljeno maslo (rahlo zmehčano) – 4 žlice
Kako pripraviti skorjo iz mandljeve moke:
Prvi korak: V velikem kuhinjskem robotu zmešaj mandljevo moko, beljakovine v prahu, 2 žlici sladila in 4 žlice masla, dokler ne dobiš grobega testa.
Drugi korak: Maso vtisni na dno pekača, da se oblikuje skorja.
Tretji korak: Postavi v pečico in peci 8 minut na najvišji temperaturi.
Kako pripraviti beljakovinski cheesecake:
Prvi korak: Nastavi temperaturo pečice na 275 stopinj.
Drugi korak: V kuhinjskem robotu združi skuto in kremni sir. Mešaj dokler sestavini ne postaneta gladki. Dodaj beljakovine v prahu, sladilo in vanilijev ekstrakt. Mešaj, dokler se ne povežejo.
Tretji korak: Dodaj jajca. Mešaj do gladkega. Mešanico za cheesecake prelij čez skorjo.
Nadev za cheesecake bi se moral v posodi enakomerno porazdeliti, ko ga vliješ vanjo, posodo lahko tudi nežno streseš in po njej potrkaj.
Četrti korak: Beljakovinski cheesecake peci 90 minut, nato ga popolnoma ohladi. Pred postrežbo ga vsaj 4 ure hrani v hladilniku.
Nasvet:
Beljakovinski cheesecake raje pečem počasi, da se nežno strdi, ne da bi razpokal. Poskusi se upreti prepogostemu preverjanju saj prepogosto odpiranje pečice lahko privede do razpokanja.
Na koncu dodaj še dodatke:
- čokoladne koščke
- arašidovo maslo
- sveže sadje ali liofilizirane maline
- ZERO sirup Cookies & Cream
Dober tek,
Coach Ciuha