Čas priprave: 20 minut (pustimo 2 uri ali čez noč v hladilniku) | 16–24 porcij
Ploščice so narejene iz dostopnih sestavin in so super preproste. Edina težka stvar pri pripravi je čakanje, da se strdijo. Vsebujejo veliko beljakovin in zdravih maščob, tako da jih lahko jeste za malico ali pa kot nadomestek obroka na poti.
SESTAVINE:
2 skodelici beljakovin v prahu (okus čokolada ali vanilija)
2 žlici kokosove moke
½ žličke soli
2 skodelici naravnega arašidovega masla
6 žlic tekočega kokosovega olja
3 žlice agavinega sirupa
100 g nasekljane temne čokolade
PRIPRAVA:
-
V veliki posodi zmešamo beljakovine v prahu, kokosovo moko in sol.
-
V drugi posodi zmešamo arašidovo maslo, kokosovo olje in agavin sirup.
-
Obe masi zmešamo skupaj, da dobimo enotno zmes.
-
Pekač/posodo (20×20 cm) obložite s folijo, po njej razporedite maso in jo s prsti enakomerno pritisnete ob dno posode, da dobite ravno površino.
-
Posodo za 2 uri ali čez noč postavimo v hladilnik.
-
S pomočjo folije maso vzamemo iz posode, jo položimo na mizo ali rezalno desko ter jo z nožem razrežemo v enako velike pravokotnike.
-
Dobljene ploščice razporedimo na peki papir in postavimo nazaj v hladilnik.
-
Sedaj se lotimo izdelave čokoladnega preliva: čokolado stopimo in jo prelijemo čez narezane ploščice.
-
Oblite ploščice postavimo nazaj v hladilnik in počakamo 15 minut, da se čokolada strdi.
-
Beljakovinske ploščice shranimo v nepredušno zaprti posodi v hladilniku ali zamrzovalniku.
Dober tek!