Čas priprave: 3 minute | čas kuhanja: 10 minut
SESTAVINE:
1 skodelica mandljevega mleka (ali mleka z manj maščob)
¼ skodelice kokosovega mleka
½ ovsenih kosmičev
¼ skodelice vode
1 merica (25 g) beljakovin v prahu z okusom vanilije
½ narezane banane
*velikost skodelica 250 ml
PRIPRAVA:
-
V manjši posodi na srednjem ognju pogrejemo (mandljevo) mleko in kokosovo mleko.
-
Dodamo ovsene kosmiče in kuhamo (in mešamo) na manjšem ognju toliko časa, da se mleko vpije (7–10 minut).
-
V ločeno posodo damo ¼ vode in beljakovin v prahu ter mešamo z vilico toliko časa, da se beljakovine raztopijo v vodi (mešamo lahko tudi v mikserju).
-
Mešanico beljakovin in vode prelijemo čez ovseno kašo, pomešamo, dodamo še narezano banano in postrežemo.
*Mleko lahko zamenjamo z mešanico vode in ½ merice beljakovin v prahu ali z mandljevim mlekom.
*Če želimo, da je ovsena kaša bolj redka, na začetku dodamo še 2-4 žlice vode.
*Če želimo, da je ovsena kaša bolj kremasta, lahko beljakovine v prahu zmešamo z jogurtom.
*Če želimo več okusa po banani, lahko v kuhano kašo primešamo ½ zmečkane banane in nato vse skupaj kuhamo še 2 minuti.